CEDARWOOD
ulei esential de cedru din setul Uleiurilor Biblice Young Living
Setul Ancient Scripture contine 10 uleiuri biblice (de cate 5ml).
Aloes (lemn de santal Royal Hawaiian™), Cassia, Cedarwood (Lemn de cedru), Cypress (Chiparos), Frankincense (Tamâie), Hyssop (Isop), Myrrh (Smirna), Myrtle (Mirt), Onycha (Rasina de benzoin), Trandafirul lui Sharon (Cistus)
Cedarwood (Lemn de cedru):
Pret: 90 RON – sticluta 15 ml / Young Living
Detaliem beneficiile uleiului esential de CEDARWOOD
(Lemn de cedru)
„Cedrii Libanului” au fost apreciati pentru durabilitatea lor. Acestia au fost utilizati pentru a construi faimosul templu al lui Solomon. (1 Imparati 4:33)
Din pacate lacomia regelui Solomon de a construi mult cu lemn de cedru a decimat codrii din Liban. Padurile s-ar fi refacut daca nu ar fi lasat caprele sa pasca pe locurile unde fusesera cedrii. Caprele au devastat terenul, ploile au erodat solul fertil, astfel tinutul a devenit unul dintre cele mai sterpe si sarace din lume.
Acum Libanul protejeaza cedrii ramasi, cedrul fiind pe steagul tarii, in speranta ca raul se va putea repara. Solomon a plantat mii de cedri in Ierusalim insa clima nu e la fel de potrivita ca cea din Liban. Si acum mai traiesc unii arbori in acea zona.
„Un hectar de padure de cedru produce zilnic aproximativ 30 kg de substante volatile organice cu proprietati bactericide. Studiile oamenilor de stiinta arata ca acest volum de fitonide este capabil sa distruga cea mai mare parte de microbi dintr-un oras mare” – astfel a descris L. Ia. Tihonova uimitoarele proprietati bactericide ale cedrului, in lucrarea Efectul comparativ al fitoncidelor plantelor conifere asupra bacteriilor dizenteriei, Tomsk, 1955.
Cedrul aduce oamenii impreuna pentru a experimenta puterea si valoarea comunitatii. Cei ce intampina probleme de socializare sau de conectare la grup sunt extrem de ajutati de acest ulei.
Cei ce sunt individualisti convinsi se bazeaza excesiv doar pe ei insisi, in loc sa se lase sprijiniti de familie, prieteni sau comunitate. Poate nu e vina lor, poate ca nu isi doresc asta, poate ca aceasta greutate de a prinde radacini intr-o comunitate se trage din lipsa aprecierii si a legaturilor create in familia naturala. Aici vine in ajutor uleiul de cedru.
Acest ulei le insufla sentimentul de apartenenta si ii ajuta sa isi deschida inima pentru a primi dragostea, sprijinul si aprecierea celor din jur. Ii indeamna pe cei incapatanati sa imbine forta individualitatii cu puterea sprijinului din partea comunitatii.
Uleiul de cedru deschide inima, Anahata Chakra. Cedrul ne ajuta sa dezvoltam relatii sanatoase, sa fim constienti de suportul oferit de ceilalti. Astfel ne dam seama ca nu suntem singuri, ca viata e o experienta la comun. Constientizam astfel posibililul ajutor ce pot veni din familie sau de la prieteni, ceea ce trecem cu vederea adeseori. Cedrul ne invita sa daruim pentru a putea trai pe pielea noastra puterea comunitatii si bucuria relatiilor interumane. Cedrul ne vindeca de vanitate si mandrie.
Uleiul de cedru a fost utilizat in mod traditional de amerindieni pentru a imbunatati conexiunea spirituala datorita efectului relaxant. Se simte diferenta intre o meditatie simpla si o meditatie pe timpul careia mirosi aroma de Cedru, difuzat in camera. Se poate combina si cu tamaie cand se doreste o comuniune intense, plenara, profunda, cu Dumnezeu Tatal.
Inhalarea uleiului de cedru induce purificare mentala. Sporeste abilitatea de a gandi limpede si amplifica starea de meditatie. Nu intamplator a fost intrebuintat in lacasele de cult. Rugaciunea devine mai eficienta pentru ca cedrul are cea mai mare concentratie de substante chimice cunoscute sub numele de sesquiterpene – 98%. Acestea sparg bariera sange-creier si oxigeneaza creierul direct din momentul inhalarii, prin intermediul cailor nazale si a nervilor olfactivi.
Uleiurile esentiale care contin sesquiterpene promoveaza impamantarea si echilibrul emotiilor. Similar cu uleiul de Vetiver, Patchouli si Sandalwood, uleiul de cedru este un ulei de impamantare din cauza structurii chimice (uleiul de cedru contine 98% sesquiterpene). Creeaza o legatura profunda cu Mama Pamant. Tocmai de aceea se spune ca ar putea impiedica aparitia selinitatii si a bolii Alzheimer. Conform unor studii recente, uleiul esential de cedru imbunatateste concentrarea si reduce simptomele ADHD.
Cercetarile efectuate in anul 1992 la universitatile din Viena si Berlin au pus in evidenta existenta sesquiterpenelor, compusi naturali care se gasesc si in uleiul de cedru. Pe langa faptul ca aceste substante determina cresterea nivelului de oxigen din creier cu pana la 28%, ele eleveaza starea de spirit si actioneaza in sensul unei reprogramari favorabile a informatiei genetice deformate sau gresite, continuta la nivel de ADN.
Oxigenarea sporita a creierului duce la cresterea activitatii hipotalamusului si a sistemului limbic al creierului, modificare ce este asociata cu aparitia unor efecte benefice asupra emotiilor, asupra starii psihice, asupra procesului de invatare, asupra nivelului de energie si vitalitate, precum si asupra unor procese fiziologice cum sunt imunitatea sau echilibrul hormonal.
Se pare ca in vremurile biblice uleiul era aplicat pe anumite puncte reflexogene.
“Apoi, din untdelemnul ramas in palma lui va pune preotul pe varful urechii drepte a celui ce se curateste, pe degertul mare a mainii drepte si pe degetul cel mare de la piciorului drept al lui” (Leviticul 14:17)
Partea superioara aurechii elibereaza problemelor emotionale legate de tata si mama.
Degetul mare de lamana elibereaza frica de blocaje emotionale necunoscute ce ne opresc sa acumulam noi cunostinte. Aplicand ulei de cedru pe degetele mari de la maini putem invata si retine cu usurinta ce in mod normal nu putem retine, ca nu ne place.
Degetul mare de la picior e punctul in care se curata de atasamente, de comportamentul comulsiv si de vechile obiceiuri nefaste.
Dizolva emotii negative: antisocial, singuratic, instrainat de familia naturala, incapacitatea de a se conecta cu ceilalti
Amplifica emotii pozitive: conectat emotional, apartenenet la grup, sprijinit, sociabil, orientat catre comunitate.
Uleiul esential de cedru are proprietati sedative naturale care pot combate insomnia. Aroma sa influenteaza eliberarea melatoninei, atragand un somn odihnitor. Daca mirosul e prea intens, se poate insoti cu lavanda.
Cu proprietati expectorante uleiul de cedru ne scapa de tusea seaca, suparatoare, bronsite… este remediul perfect in caz de raceala si gripa.
Eu folosesc uleiul esential de cedru la masaj, mai ales pentru zona coapselor si partea inferioara a picioarelor, pentru ca stimuleaza, delicat dar persistent, circulatia sangelui si a limfei. Ajuta in drenajul limfatic. Se combina bine cu uleiul de grapefruit, care deasemenea este un anticelulititc prin excelenta. E funny, un grapefruit sa te scape de aspectul de coaja de portocala..
Eu nu cred in masajele dure, “anticelulitice”, pentru ca lezeaza tesuturile si adauga mai mult stress organismului. Celulita poate fi redusa printr-o alimentatie cat mai curata si sport, parerea mea…
Cedrul este bun anticelulitic (prin masaj bland si iubitor) pentru ca ajuta la drenarea limfei si astfel pielea capata elasticitate si un aspect mai frumos. Ba chiar mai mult, este tonic al tesuturilor si a musculaturii, facand-o mai ferma si revigorata.
Fiind si diuretic, functioneaza ca un remediu pentru eliminarea apei si a depozitelor de grasime din tesuturi. Si uite asa apare si scaderea in greutate, cand apa nu mai stagneaza sau mai rau, creeaza edeme, cand limfa circula corect si trupul este curatat de toxine.
Uratele toxine se agata ca niste scame obraznice pe un palton frumos, impecabil, elegant … ca sa fac o analogie vesela…
De la statul mult pe scaun la birou (mai ales de cand multi dintre noi lucram de acasa) energia in picioare stagneaza si limfa nu mai circula armonios prin corp. Atunci devine necesara o interventie naturala.
Cateva picaturi de ulei de cedru in cativa ml de ulei de baza, plus o intentie clara si ferma de a atrage imbunatatirea starii de sanatate aduc in scurt timp ameliorarea simptomelor, o stare de “cu mult mai bine”.
Proprietatile astringente ale cedrului ajuta in cazuri de acnee sau piele uleioasa, pentru ca e tonic si regleaza secretiile de sebum. Inhiba infundarea porilor cu impuritati si hraneste epiderma! Putem pune 10 picaturi de ulei de cedru intr-o sticluta de 100 ml de argint coloidal cu pulverizator si sa ne dam pe fata in loc de lotiune tonica (asa fac eu).
Cedrul amelioreaza mancarimea si stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului. Tocmai de aceea este utilizat atat de des, si cu rezultate vizibile, in tratarea dermatitelor, tratarea caderii parului, a matretii.
Pentru ca de multe ori excesul de sebum este insotit de infectii locale, uleiul de cedru, prin proprietatile antiseptice, dezinfecteaza zona respectiva si elimina iritatia, roseata pielii, mancarimea chinuitoare ce ne face sa ne scarpinam in cap si sa inrautatim situatia.
Eu folosesc uleiul de cedru aproape de fiecare data cand ma spal pe cap. Scalpul este curatat si radacina firului de par este tonifiata. M-am luptat in trecut (cativa ani buni) cu o dermatita urata pe pielea capului.
Mai multi dermatologi si-au dat cu parerea pana unul a recunoscut: “Stii domnisoara, noi bucatarim. Nu stim cum sa ii dam de cap acestei ciuperci. Va dau crema asta – preparat de farmacie – si vedeti cum e. Daca nu va trece, incercam altceva”… si uite asa schimbam alifii si tratamente pana cand am ajuns sa am rani in cap, sa imi dea sangele, ca ma scarpinam si imi cadea parul.
Eu mereu am avut parul lung de cand ma stiu, dar am fot nevoita sa il tund pana la ceafa ca sa ii pot aplica zilnic “tratamente” ce ma chinuiau efectiv, imi venea sa plang! Imi era rusine sa se uite lumea la capul meu si sa vada ranile prin par.. in plus, riscam sa raman cheala… horror pentru mine, care lucram cu oamenii zi de zi!
Ma saturasem de cheltuit foarte multi bani pe solutii scumpe, care nu erau deloc eficiente! Pana am gasit o doamna draguta la o farmacie care trecuse prin aceeasi problema si m-a ajutat. Samponul Ducray Kelual DS in combinatie cu uleiul esential de cedru m-au salvat! In cateva saptamani aratam a om.. totusi, din cand in cand, cand ma stresam mai tare, imi aparea iar acea senzatie de mancarime si parul cadea mai usor.
Apoi am decis (eu, de capul meu) sa imi fac un masaj capilar, o zi da, una nu. Am amestecat 7 picaturi de cedru, 7 de busuioc, 7 de rozmarin si 20 ml de ulei de cocos fractionat (cel ce nu are structura de untura), totul intr-un pahar. A fost un boost foarte puternic!
Am masat usor pe scalp si am lasat sa actioneze. Dupa 30-60 minute ma spalam pe cap. Vreo doua saptamani am facut asta si a disparut complet senzatia de mancarime. Mare bucurie!
Alta viata fara matreata! De atunci, mai bine de 2 ani, la fiecare spalare pe cap pun in sampon aceste picaturi tonice nu mai am probleme. Recunosc insa, cand nu mai am cedru, inlocuiesc foarte eficient cu picaturi de ulei de rozmarin, cimbru sau busuioc.
Datorita proprietatilor sale calde, uleiul de cedru se imbina bine cu uleiuri din plante precum Clary Sage (Salvie), folosit in problemele femeiesti pentru ca regelaza menstruatia si combate simptomele specifice acestei perioade, dar si pe cele asociate prememopauzei. Se poate combina si cu uleiuri lemnoase precum Cypress (chiparos) care si acesta stimuleaza circulatia sangelui din zona pelvisului.
Pentru uz intern eu pun o picatura de ulei pe o lingurita de miere.
Pentru uz extern il amestec in ulei de susan pentru pielea mea. Ma inteleg foarte bine cu uleiul de susan, cu efect incalzitor, mai ales pentru ca am mai mereu picioarele reci. Folosesc atat in salate cat si la masaj un uleiul de susan presat la rece, facut de un prieten. Deci e 100% natural. Alte persoane prefera un ulei de in, de masline sau orice alt ulei de baza. Eu nu folosesc pe mine uleiul de cocos pentru ca are efect de racire si mi-ar face si mai rau picioruselor mele gingase, mereu friguroase.
Moduri de utilizare a uleiului de cedru aplicat local pe piele: a se dilua in cazul pielii sensibile.
- pe frunte si pe ceafa pentru sustinerea atentiei si a focusului mental
- pe frunte si piept pentru sustinerea respiratorie si a sinusurilor
- pe talpi si ceafa pentru sustinerea sistemului nervos, a emotiilor
- pe abdomen in caz de afectiuni ale sistemului urinar, a vezicii biliare, a aparatului genital.
- pe mandibula / maxilar in probleme gingivale
Ar fi multe de spus despre uleiul de cedru, insa atat am fost inspirata sa scriu acum. Va invit la studiu personal, dar mai ales la experienta directa cu efectele minunate ale acestuia.
Informatiile sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta, insa nu angajeaza sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist.
Surse:
experienta personala
informatii Young Living
Emotii Esentiale – carte aromaterapie
articole de specialitate a unor laboratoare frantuzesti
Uleiuri Biblice Tamaduitoare – Dr.David Stewart
https://www.laboratoirealtho.fr/en/node/1901
si nu numai…
Citeste despre CEDRU pe site-ul producatorului Young Living, aici.
Pentru a vizualiza si alte produse acceseaza magazinul Young Living – Daniela Berbece
Dedic acest grup de Telegram persoanelor care doresc sa aprofundeze relatia cu uleiurile esentiale si produse ce contin uleiuri esentiale.