Circuit Iordania

Circuit IORDANIA

Un circuit complet, cu insotitor de grup din Romania.

ITINERARIU pe scurt

Amman, orasul antic Jerash si Castelul Ajloun

”Orasul Mozaic” Madaba

Muntele Nebo – locul de unde Moise a privit ultima data catre „Tara Sfanta”

Petra – a opta Minune a lumii antice Innoptare,
Jeep-Safari si interactiune cu beduinii in Desertul Wadi Rum

Aqaba – singurul oras port si statiune de litoral a Iordaniei la Marea Rosie

Orasul fortareata Kerak

Marea Moarta

2 nopti in Amman la Hotel Mena Tyche 4* sau similar

1 noapte in Petra la Hotel Edom 3* sau similar

1 noapte in Desertul Wadi Rum la Aladdin Camp sau similar

2 nopti in Aqaba la Hotel Double Tree by Hilton 5* sau similar

2 nopti la Marea Moarta in Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar

DATA DE PLECARE

2024: 04.01, 18.01, 08.02, 22.02 (Dragobete), 29.02 (1 & 8 Martie), 10.03, 19.03, 28.03, 11.04, 25.04, 30.04 (Paste & 1 Mai), 09.05, 19.05

TARIFE

*calculate pentru minim 30 de platitori

1.249 Euro adult loc in camera dubla

1.249 Euro adult a 3-a persoana pat suplimentar in camera dubla

999 Euro copil 2-11 ani cu doi adulti in camera dubla

1.499 Euro adult loc in camera single

Itinerariu detaliat:

Ziua 1 Bucuresti – Amman

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom RO 187 cu destinatia Amman.

Ziua 2 Amman – Jerash – Ajloun

Mese incluse in program: mic dejun si cina

Decolare la ora 00:45 si aterizare la Amman la ora 03:25 (plecarile octombrie 2023, aprilie-mai 2024), respectiv 04:25 (plecarile din noiembrie – decembrie 2023 si ianuarie–martie 2024). Intalnire cu reprezentantul local, transfer la hotel si cazare. Cazare Hotel Mena Tyche 4* sau similar.

Bine ati venit in Iordania! Vom incepe ziua cu turul orasului Amann, capitala vibranta si plina de viata a Iordaniei. O metropola moderna, care gazduieste peste jumatate din populatia Iordaniei, orasul se afla in contrast puternic cu restul Iordaniei si este o fuziune a patrimoniului arab si a urbanismului modern.

Printre atractiile vedeta ale orasului se numara: Muzeul de Arheologie, Muzeul Folclorului, Cetatea Amman si Amfiteatrul Roman. Dupa o scurta calatorie vom ajunge in Jerash, orasul cunoscut in textele biblice si romane sub numele de Gerasa.

Fiind unul dintre cele mai mari si bine conservate orase greco-romane din Orientul Mijlociu, grandoarea sa poate fi vazuta pe Strada Colonnaded, in amfiteatru roman bineconservat, Templul lui Artemis, Forumul, PiataOvala si Arcul lui Hadrian.

Apoi vom merge in nordul Iordaniei pentru a vizita unul dintre cele mai importante situri ecologice si istorice din Orientul Mijlociu: Ajloun. Situat la 1250 m deasupra nivelului marii, Castelul Ajloun (Qal’at Ar-Rabad) este un bun exemplu de arhitectura islamica.

Construit de Sultanul si liderul militar, Saladin, in sec XII d.Hr. pentru a controla minele de fier din Ajloun si pentru a contracara progresul cruciatilor prin dominarea celor trei rute principale care duc la valea Iordanului, castelul ofera vizitatorilor privelisti uimitoare asupra Vaii Iordanului si desertului din jur.

Dupa vizita ne vom intoarce in Amman. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Mena Tyche 4* sau similar.

Ziua 3 Amman – Madaba – Muntele Nebo – Kerak – Petra
Mese incluse in program: mic dejun

Ne indreptam catre “Orasul Mozaic” Madaba, unde vom vizita biserica Sf. Gheorghe, care adaposteste faimoasa harta mozaicala, din secolul al VI-lea, a Ierusalimului si a Tarii Sfinte.

Continuam cu vizitarea Muntelui Nebo, mentionat in Biblie ca locul din care Moise a privit ultima data in zare catre Tara Fagaduintei, in care nu i-a fost permis niciodata sa intre, desi intr-acolo si-a condus poporul. In drum spre Petra, vom vizita orasul fortareata, Kerak.

Cunoscut local sub numele de Al-Karak, orasul este renumit pentru rolul semnificativ pe care l-a jucat in timpul cruciadelor, insa originile sale sunt mult mai vechi. Cele mai vechi ramasite dateaza din Epoca Fierului, la scurt timp dupa Marele Exod, cand orasul facea parte din Moab si era cunoscuta sub numele de Kir. Aflandu-se printre atractiile de top din Iordania, nu este de mirare ca Castelul Kerak este principalul motiv pentru a vizita acest oras antic.

Proiectat chiar de regele Israelului la momentul respectiv, Castelul Kerak a fost construit in secolul al XII-lea si este poate cel mai legendar dintre castelele cruciate din Iordania, datorita rolului sau semnificativ in istoria nabateana. Intr-o zi senina, vizitatorii pot vedea pana la Marea Moarta din partea de sus a castelului.

Dupa vizita ne vom indrepta catre orasul pierdut Petra. Seara, timp liber la dispozitie in Petra. Cazare si servirea cinei la hotel Edom 3* sau similar Petra.

Ziua 4 Tur de oras Petra – Wadi Rum
Mese incluse in program: mic dejun, pranz si cina

Astazi vom porni sa exploram Petra – a opta Minune a lumii antice!

Orasul Nabatean afost pierdut timp de mai multe secole, inainte de a fi redescoperit cu doar 200 de ani in urma. Impreuna cu ghidul local vom trece prin faimosul „Siq” – defileul ingust, lung de 1,2 km, flancat de o parte si de alta de stanci inalte de 80 m, care a fost candva intrarea principala in oras, apoi ne vom indrepta catre centrul orasului, unde trecutul va prinde viata prin povestile sale despre istoria si cultura acestui loc magic.

In cadrul turului vom admira obiectivele principale ale Petrei, cum ar fi Mormantul Obeliscului, Trezoreria “Al- Khazneh”, Jabal Madbach (palatul de sacrificiu), Mormintele, Teatrul. Dupa servirea pranzului la un restaurant local, ne vom indrepta catre Wadi Rum, unul dintre cele mai impresionante peisaje desertice din lume. Admirati apusul soarelui in timp ce va bucurati de ospitalitatea legendara a beduinilor!

Seara, ne vom bucura de o cina traditionala delicioasa in campingul nostru, vom sta in fata focului de tabara, impartasind povesti, in timp ce vom admira miile de stele, chiar din inima deserului Wadi Rum.

Cand sunteti gata, indreptati-va catre cortul dumneavoastra pentru a petrece o noapte confortabila in desert. Cazare Wadi Rum Aladdin Camp sau similar.

Ziua 5 Jeep Safari Wadi Rum – interactiune cu Beduinii – Aqaba
Mese incluse in program: mic dejun si cina

Astazi ne vom bucura de Jeep Safari – un tur palpitant siincitant de doua ore in desertul rosu al Wadi Rum. Ne vom aventura prin peisaje uluitoare pline de istorie si vom descoperi un loc atemporal care a fost lasat practic neatins de umanitate si de fortele sale distructive.

Ne vom minuna de modul in care vremea si vanturile au sculptat un labirint de peisaje stancoase monolitice care se ridica de la podeaua desertului la inaltimi de pana la 1750 m si vom afla de ce zona este numita de localnici „Valea Lunii”.

In aceasta zi vom avea ocazia sa interactionam cu triburile de beduini, recunoscute pentru caldura si ospitalitatea lor.

Veti fi invitati intr-unul din corturile lor traditionale, unde veti fi serviti cu ceai si vom afla despre obiceiurile si traditiile lor. Dupa aceste experiente unice din Wadi Rum, ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Aqaba – renumita statiune de la Marea Rosie unde vom petrece un sejur de doua nopti. Servirea cinei la hotel.

Cazare Hotel Double Tree by Hilton 5* sau similar Aqaba.

Ziua 6 Aqaba
Mese incluse in program: mic dejun si cina

Optional:
Croaziera cu pranz inclus si snorkeling – una dintre principalele atractii din Aqaba. Alternativ, timp liber la dispozitie in Aqaba. Orasul port la Marea Rosie, renumit pentru recifele sale de corali si viata marina unica, este o destinatie populara pentru scuba diving si snorkeling.

Fiind singura statiune a Iordaniei la Marea Rosie, cu o lungime de 12 km de tarm, zona este, de asemenea, cunoscuta pentru hotelurile sale de lux, care se mandresc cu spa-uri de cinci stele, plaje frumoase si restaurante de clasa mondiala.

Descoperiti farmecul sau, plimbandu-va pe strazile sale inguste, mancand la un restaurant traditional sau fumand celebra Shisa. Nu ratati plajele din Golful Aqaba de unde se vad cu ochiul liber toate tarile din jur, Egiptul, Israelul si Arabia Saudita. Servirea cinei la hotel.

Cazare Hotel Double Tree by Hilton 5* sau similar Aqaba.

Ziua 7 Aqaba – Marea Moarta
Mese incluse in program: mic dejun si cina

Dupa eliberarea camerelor ne vom indrepta catre Marea Moarta.

O minune a naturii, Marea Moarta are oglinda apei la 427 m sub nivelul marii, fiind cel mai jos punct de pe pamant. Atractia principala la Marea Moarta este chiar apa calda, linistitoare, foarte sarata – de zece ori mai sarata decat apa de mare si bogata in saruri de clorura de magneziu, sodiu, potasiu, brom si multe altele.

Apele neobisnuit de calde si bogate in minerale au atras vizitatori inca din cele mai vechi timpuri, inclusiv regele Irod cel Mare si frumoasa regina egipteana, Cleopatra. Timp liber la dispozitie. Cazare si servirea cinei la Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar Marea Moarta.

Ziua 8 Sejur la Marea Moarta
Mese incluse in program: mic dejun si cina

Timp liber la dispozitie sau excursie optionala.
OPTIONAL

Excursie in Betania de dincolo de Iordan, locul Botezului lui Iisus. De asemenea, cunoscut sub numele de Al-Maghtas (insemnand „botez” sau „scufundare”) este locul sfant de pe malul estic al raului Iordan in care a fost botezat Iisus de catre Ioan Botezatorul.

In apropiere se afla Tell Mar Elias, dealul de pe care se spune ca s-a inaltat Sf. Prooroc Ilie la ceruri, intr-un car de foc. Alternativ, timp liber la dispozitie la Marea Moarta pentru relaxare, plaja si inot. Cazare si servirea cinei la Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar Marea Moarta.

Ziua 9 Aeroportul Queen Alia – Bucuresti

Dupa miezul noptii, transfer la Aeroportul international Queen Alia pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO188 cu destinatia Bucuresti.

Decolare la ora 05:25 (pentru plecarile ianuarie-martie si noiembrie) respectiv la ora 04:25 (pentru plecarile aprilie-mai si septembrie- octombrie)

Sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:20.

Sfarsitul pachetului de servicii.

PACHETUL INCLUDE:

Bilet de avion Bucuresti – Amman – Bucuresti, zbor direct compania Tarom

Bagaj de mana si bagaj de cala

Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)

Transport cu autocar local conform programului

8 nopti de cazare cu mic dejun astfel:

2 nopti in Amman la Hotel Mena Tyche 4* sau similar

1 noapte in Petra la Hotel Edom 3* sau similar

1 noapte in Desertul Wadi Rum la Aladdin Camp sau similar

2 nopti in Aqaba la Hotel Double Tree by Hilton 5* sau similar

2 nopti la Marea Moarta in Hotel Dead Sea Spa 4* sau similar

Mese incluse: 7 cine si 1 pranz

1 sticla cu apa/persoana pe parcursul zilelor de circuit

Experiente locale inedite:

Innoptare in Desertul Wadi Rum

Jeep Safari de doua ore in Desertul Wadi Rum

Interactiune cu beduinii

Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: tur de oras Amman, Orasul antic Jerash, Ajloun, „Orasul Mozaic” Madaba, Muntele Nebo, Kerak, Petra, Desertul Wadi Rum, Aqaba, Marea Moarta

Bilete de intrare la obiective turistice din program

Ghid local pentru zilele de circuit

Insotitor de grup

Obtinerea vizei turistice

PACHETUL NU INCLUDE:

Asigurarea storno si medicala (recomandata)

Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi

Excursiile optionale

Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.

Croaziera cu pranz inclus si snorkeling in Aqaba: aprox. 50 Euro/persoana

Excursie in Betania de dincolo de Iordan: aprox. 65 Euro/persoana

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

Pasaport romanesc (simplu sau electronic) valabil minim 6 luni de la returul in tara;

Viza de intrare pe teritoriul Iordaniei: Viza de Iordania se obtine la sosirea pe aeroport, pe baza copiei dupa Pasaportul simplu sau electronic depusa in agentie la inscriere. Atentie! Cetatenii romani posesori de pasapoarte simple temporare nu pot obtine viza de intrare la frontiera, fiind necesar sa se adreseze in prealabil unei reprezentante diplomatice iordaniene sau on-line.

Cazarea si programul excursiei:

Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.

Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.

Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.

Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.

Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor.

Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Daca ti-am trezit interesul, da-mi un telefon sau un email si te consiliez pentru cel mai fain circuit in Iordania.

Suntem la un click distanta. Indrazneste!

Hai cu noi!
Let’s enjoy!

A title

Image Box text

Daniela Berbece
Fondator Enjoy Touring
+40741559352
daniela@enjoytouring.ro