Magical Kenya!

Nairobi • Masai Mara • Lake Nakuru • Lake Naivasha

Hai cu noi!
Let’s enjoy Kenya at its best!

Va invitam intr-o escapada in salbaticie, sa scrim impreuna o poveste de viata din vacanta.

O poveste cu pasari flamingo, elefanti, lei, gazelele Impala, girafe, zebre, antilope, rinoceri, hipopotami, gheparzi si cate si mai cate.

Detalii referitoare la oferta:

Tarif: de la 4280 Euro / persoană
valabil pentru minim 2 – maxim 6 persoane ce calatoresc impreuna

Perioada călătoriei:
iulie – octombrie 2024

La cerere, programul se poate reorganiza pe alte date de plecare, in functie de preferinte si de numarul de participant, cu recalcularea tarifului.

Acesta e un pachet pentru turistii individuali, ce nu vor sa depinda de ungrup, ce vor sa aiba proriul ghid si o experienta doar a lor, intr-un mediu profesionist, prietenos si sigur.

Primul vibe African il vom simti in Nairobi, capitala Keniei. Primele giraffe le vizitam aici, in mediu controlat. Apoi, pe parcursul programului, vom admira animalele in toata splendoarea lor, doar in elementul natural.

Pentru a intra un pic in atmosfera orasului, te invitam sa citesti Nairobi Story, in care noi iti impartasim din experienta personala, avuta de curand in Nairobi si la Giraffe Center.

Dă click pe link:
Nairobi Story

Din Nairobi vom calatori cu masina de safari spre parcurile nationale, avand tot comfortul aferent.

Primul spectacol al naturii ne asteapta in apropierea apei, cu raiul roz al pasarilor Flamingo, alaturi de alte 450 specii de pasari, in Parcul National Nakuru.

Al doilea spectacol ne plimba pe meleagurile savanei africane, in regatul felinelor mari din Rezervatia Nationala Masai Mara. Impatimitii de safari stiu ca aici sunt sansele cele mai mari sa vezi la cativa metri de tine celebrul ‘’Big Five‘’ (elefantul, rinocerul, bivolul african, leul si leopardul).

Experiente incluse in oferta:

Tur de oras Nairobi
Safari in Rezervatia Masai Mara, inainte de rasaritul soarelui
Safari la sanctuar de rinoceri si girafe Rotchschild in Parcul National Nakuru
Sanse mari  sa vezi Big Five: elefantul, rinocerul, bivolul, leul si leopardul
Cazare in lodge-uri din mijlocul naturii, in 2 rezervatii naturale

Itinerariu detaliat:

Ziua 1 – Zbor Bucuresti – Nairobi

Plecare din Bucuresti spre Nairobi, cu Escala in Doha.

Ziua 2 – Enjoy Nairobi

Sosire in Nairobi dimineata. Transfer la hotel in Nairobi, lasam bagajele si ne schimbam pentru a face un tur de oras in Nairobi.

Experienta inedita:
vizita la Giraffe Center in Nairobi

Intoarcere pentru pranz la hotel. Avem libera dupa-amiaza pentru odihna sau plimbare prin oras pe cont propriu. Cina se ia la hotelul Sarova Stanley 5*, hotel cu traditie in Nairobi, unde suntem cazati.

Mai multe despre ce poti face in Nairobi citeste Nairobi Story ca sa vezi cum ne-am distrat noi si cum ne-am adaptat traficului african.

Ziua 3 – Nairobi – Masai Mara

Dupa micul dejun servit devreme, plecam cu masina 4×4 spre Rezervatia Nationala Masai Mara.

Pornim entuziasti in aventura africana. Ghidul ne conduce spre Masai Mara National Park. Timp sa cantam, sa ne distram in ritm African, sa ascultam povestile ghidului, sa ne bucuram de peisaj si sa “blend in with the wild”.

Distanta dintre Nairobi si  Masai Mara este de 230 km, deci vom fi aproximativ 4 ore pe drum.

Sosim in timp pentru pranz la Sarova Mara Game Camp 4*.

Fiind construit dealurile Oloolaimutia, Masai Mara Sopa Lodge a fost una dintre primele cabane de safari construite in rezervatia Maasai Mara, motiv pentru care grădinile și copacii săi sunt atât de luxurianți și maturi. Toate clădirile au designul caselor rotunde tradiționale africane cu acoperișuri conice.

Dupa pranz, pornim cu masina de safari prin rezervatia Masai Mara. Aici, daca suntem norocosi, vom putea vedea toate cele 5 animale faimoase (lei, elefanti, leoparzi, rinoceri, bufallo).  Parcul e renumit pentru The Big Five!


Practic Masai Mara este o prelungire a rezervatiei nationale Serengeti din Tanzania si reprezinta doar 4% din intregul ecosistem Serengeti-Masai Mara.

Campiile verzi traversate de rauri ofera una dintre  cele mai bune experiente de safari din lume.

Seara ne intoarcem la lodge. Ne putem relaxa la piscina la unul dintre barurile lodge-ului.

Daca nu dorim socializare, ne relaxam pe terasa camerei proprii, ce ne incanta cu superbe privelisti catre intinsele campii ale parcului Masai Mara.

Ziua 4 – Safari in Masai Mara

O zi pentru game drive!

Primul game drive se face la rasaritul soarelui pentru a vedea animalele la prima ora a diminetii. Unele animale sunt in drum spre rau pentru a se adapa sau in cautare de hrana.

Acest safari la prima ora este o experienta unica si o oportunitate de face fotografii magnifice cu lumina rasaritului de soare.

Love is in the air!
Sau mai bine zis, in balta!
Hipopotamii sunt mai iubareti dimineata? Sau se lupta pentru teritoriu? Trebuie sa vedem cu ochii nostri!

Ne intoarcem la lodge pentru a lua micul dejun sau optional micul dejun poate sa fie servit  in mijlocul rezervatiei in aer liber. Avem un “breakfast box” oferit de hotel daca optam pentru aceasta varianta. E o experienta inedita si multi turisti o prefera.

Eu votez BUSH BREAKFAST. Voi?

Dimineata si dupa-amiaza sunt programate alte plimbari cu masina 4×4 prin rezervatie.

Vizitam un Maasai Village, sa vedem modul traditional in care traiesc in mijlocul savanei africane.

Viata aici e dura, noi ne-am adapta foarte greu. Maasaii pot bea apa din rau sau din lac (foarte sarata) si o pot filtra. Dar asta e si cauza pentru care ei sunt foarte slabi, cu pielea foarte uscata. Cara apa de baut de la distante mari si o dramuiesc bine.

Pentru ca puturile de apa sunt rare si departe multi maasaii “se adapa” direct din rau sau din lac, precum animalele.

Noi, mzungu, (oamenii albi in limba Kiswahili), ne putem imbolnavi subit doar de la o gura de apa din lac.

Toate mesele sunt servite la restaurantul de la Sarova Mara Game Camp 4*. Intre sesiunile de safari game drive ne putem relaxa la piscina complexului.

Optional, putem solicita o cina  barbeque in mijlocul naturii cu muzica si dansuri traditionale masai ( 60 USD/pers).

Ziua 5 Masai Mara – Lacul Nakuru

Distanta dintre Masai Mara si Lacul Nakuru este de aproximativ 190 km, deci vom fi in masina aprox 4 ore. Continuam distractia si traim din plin vibe-ul african!

Aici avem un scurt video despre Lake Nakuru National Park

Cel mai bun sezon pentru a vedea milioane de flamingo in Lake Nakuru National Park este in lunile iulie, august, septembrie, decembrie, ianuarie, februarie.

Parcul Lake Nakuru Kenya găzduiește peste 400 de specii de păsări, inclusiv flamingo (mai mari și mai mici) care traiesc pe lac și pe pajiștile parcului.

Speciile de păsări includ, dar fără a se limita la, vulturul de pește african, bubelul verde cu cioc zvelt, pasărea văduvă cu coadă lungă, gâtlanul cu gât rufos, pasărea soarelui strălucitor și multe altele.

Pasarile Flamingo stau în linie atunci cand sunt pe lac pentru că stau pe o barieră de nisip mâncând rânduri de alge. Pe măsură ce lacul se usucă, excremente de păsări se lipesc mai mult, creând mai multe alge pe lac.

Datorita pasarilor tot lacul pare sa fie roz 🙂

Ecosistemul oferă aproximativ 56 de specii diferite de mamifere, inclusiv rinoceri, bivoli și o varietate de păsări terestre care numără aproape 450 de specii.

Putem vedea si rinocerul Negru, care este mai pe cale de dispariție decât rinocerul alb. Rinocerii albi au fost aduși in Nakuru ca parte a unui proiect de reabilitare. Braconajul este o problemă reală pentru rinocerii din Kenya. Pentru că în Nakuru sunt multi, sunt si foarte vulnerabili.

Rinocerii se reproduc rar și au un mecanism de apărare încorporat pentru a nu avea pui dacă simt că mediul este nesigur. Timp de zeci de ani, viața sălbatică din Africa a fost decimată de vânători, așa că de zeci de ani, rinocerii s-au reprodus rar.

Proiectul Lake Nakuru are succes încât rinocerii fac pui și pe măsură ce populația lor crește, sunt transferați în 23 de alte parcuri pentru a ajuta la reconstruirea numarului de rinoceri din Africa.

Inițial un sanctuar pentru milioanele de flamingo roz care se hrănesc cu algele apei, Lake Nakuru este singurul parc ingradit din toată Kenya, asta pentru a ține braconierii afară.

Elefantii sunt foarte multi, însă totuși se confruntă cu amenintarea braconajului, datorata cererii mari de fildeș în țările asiatice.

Sosim inainte de pranz in Nakuru, la Lake Nakuru Sopa Lodge unde ne cazam.
Pranzul este servit la lodge. Wow, dar ce priveliste avem din camera!

La cerere putem modifica rezervarea la cazare pentru  Sarova Lion Hill Game Lodge, in functie de disponibilitate.

Dupa  amiaza avem primul «game drive» pentru cateva ore in jurul lacului Nakuru. Vom vedea multi rinoceri, asta e sigur!

Pe malul lacului Nakuru se pot vedea hipopotami, crocodili si peste  450 de specii de pasari in ambientul lor natural.

Spectacolul oferit de pasari flamingo pe lacul Nakuru reprezinta unul  dintre  cele mai impresionante peisaje pe care natura il poate oferi omului. Si noi avem gratia de a fi spectatorii fericiti.

Vom fi incantati si de elegantele si gratioasele Rothschild’s giraffes. Acestea au fost aduse aici din vestul Keniei pentru conservarea si protectia lor. In 2018 statisticile aratau ca mai sunt doar 1400 de giraffe adulte in Lake Nakuru National Park, ele fiind pe cale de disparitie. Sunt protejate de guvernul Kenyan, ca “one of the most endangered distinct populations of giraffe in Africa”.

Seara cina si cazare la Lake Nakuru Sopa Lodge.

Ne odihnim bine ca sa fim fresh dis de dimineata.

Somnul de frumusete e important, ca pozele noastre sa fie impecabile!

Ziua 6 – Lacul Nakuru – Lacul Naivasha

Dupa micul dejun facem check-out si, cu bagajele deja in masina, ne bucuram de un ultim safari, pentru a vedea cum natura se trezeste la viata si cum animalele savanei se dinamizeaza in cautare de apa si mancare.

Continuam drumul spre Lacul Naivasha si ajungem in timp pentru servirea pranzului.

Ne cazam la Lake Naivasha Sopa Lodge 4* (are 88 camere), servim pranzul si ne relaxam.

Lake Naivasha Sopa Lodge

Facem un “boat ride” pentru o ora si admiram din barca pasarile și fauna sălbatică de pe lac, cu tot ce ofera ecosistemul.
Suntem pe lac! Oac! Oac!

Lacul Naivasha gazduieste numeroase specii de păsări, printre care marii pescari, pelicani, cormorani mari, șoimi, cuci, ciocănitoare și multe altele. In jurul lacului vedem impala, zebre, niște bivoli, girafe, maimuțe colobi, etc. In apa ne scalda hipopotami giganți și crocodili.

Lacul Naivasha este numit după un cuvânt Maasai „Nai’posha” care înseamnă „ape involburate”. I s-a dat acest nume deoarece în unele anotimpuri apar furtuni bruște ce tulbura apele lacului. Pentru ca e un lac de apa de dulce, cercetătorii naturii cred că Naivasha are un izbor subteran, insa acest lucru a ramas inca necunoscut.

Lacul Naivasha se află la 1.884 de metri înălțime, cel mai inalt punct al văii Riftului Kenyan, într-o combinație geologică complexă de roci vulcanice și depozite sedimentare, fiind alimentat de râurile perene Malewa și Gilgil.

Pentru aventurosi avem o alternativa. Optional, se poate organiza un “bike tour” in Hells Gate Park. Doar numele denota o anumita provocare 🙂 Vă veți lua bicicleta si vă veți plimba prin parc, acoperind un total de 16 kilometri. În timpul călătoriei, veți întâlni animale precum zebrele, girafele, gazelele, impalașul, gnurul și altele.

Pe seara luam cina si ne relaxam la Lake Naivasha Sopa Lodge.

Ziua 7 – Lacul Naivasha – Nairobi

Dupa micul dejun la lodge plecam spre Nairobi, unde vom ajunge in aropximativ 1.5 – 2 ore, in functie de cate opriri vom face pentru ultimele poze.

Sarbatorim si ne luam ramas bun de la Kenya cu o cina la renumitul Carnivore Restaurant Nairobi.

Ultima cina impreuna e bun prilej de a face un ultim selfie in stil Kenyan, ca totul sa ramana o amintire plina de zambete si voie buna.

Dupa distractia de la cina urmeaza transferul spre aeroport, pentru formalitatile de check-in.

Urmeaza sa ne imbarcam pe zborul de noapte Nairobi – Bucuresti, cu Escala in Doha.

Bye Bye Kenya!

Ziua 8 – sosire in Bucuresti dimineata.

Bun venit acasa!

Nota:
Pentru cei ce doresc, putem adauga acestui safari un zbor direct Nairobi – Zanzibar (aprox 200-250 euro/pers). Astfel incununam experienta de safari in Kenya cu bucuria unui sejur de cateva zile la plaja in Zanzibar.

Astfel vom avea zborul de dus Bucuresti – Nairobi si zborul de retur Zanzibar – Bucuresti.
compania Qatar permite emiterea biletului astfel, cu escala in Doha, atat la dusul spre Nairobi cat si la returul din Zanzibar.

Detalii referitoare la costul acestei experiente africane inedite:
Enjoy Kenya Safari

Tarif pachet: de la 4280 euro / persoana  

Tariful poate sa difere in functie de disponibilitatea la zbor si cazare si in functie de perioada calatoriei, urmand a se recalcula in momentul personalizarii ofertei conform preferintelor turistilor.

Tariful include:
Program de safari cu masini 4×4 in Lacul Nakuru & Masai Mara
4 zile/3 nopti ghid/sofer vorbitor de limba engleza
Taxe de intrare in Parcurile Nationale din Kenya
Tur de oras in Nairobi in prima zi.

Cazari:

1 noapte in Nairobi la hotel Sarova Stanley 5*
2 nopti in Masai Mara Park la Sarova Mara Camp 4*
1 noapte in lacul Nakuru la  Lake Nakuru Sopa Lodge 4*
1 noapte in lacul Naivasha la Lake Naivasha Sopa Lodge 4*

* pentru lodge-uri nu exista clasificare insa conditiile sunt similare unui hotel de 4*
* la cerere putem oferi lodge-uri de 5* recalculand tariful

Mese:
Mic dejun si cina in Nairobi
Pensiune completa pe durata programului de safari.
Nu sunt incluse bauturile, urmand a se achita local de fiecare turist, in functie de ce consuma.

Tariful nu include:

Bilete de avion Bucuresti – Nairobi si retur,
Bauturile in timpul meselor
Bacsisul pentru ghidul de safari
(~ 10 USD/zi/persoana)
Taxa de obtinere viza Kenya
=  50 USD / persoana

În concluzie:
Daca acest itinerariu îți place, hai să trecem la rezervare fermă.

Dacă însă mai vrei să vezi și alte opțiuni, citeste in detaliu o propunere de itinerariu pe care am transmis-o unei cliente.

Poate vei găsi inspirație și vei adapta vacanța ta in Kenya, după noi criterii.

Dă click pe link:
Kenya Safari Proposal

Pentru a călători in siguranță:

Asigurarea medicala si asigurarea storno a calatoriei
Vă recomandăm, cu insistență, să încheiați o asigurare de călătorie, medicală și de viața. Sistemul medical în Kenya are două componente, una de stat și una privată. Asistența medicală privată se situează la un nivel adecvat de performanță.

Vaccinurile si medicamentele recomandate pentru vizita in Kenya – MAE recomandă insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei.

Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitaţi să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva febrei galbene, la intrarea în aceste ţări (Kenya, Uganda, Rwanda,Tanzania, Burundi).

Condiții de intrare şi regim de şedere in Kenya – link MAE

Cetățenii români pot călători în Kenya în baza unei vize de intrare. Se recomandă aplicarea pentru viză cu cel puțin 10 zile lucrătoare înaintea datei preconizate de intrare pe teritoriul Kenyei.

Viza se obtine online, anterior călătoriei, aplicând pentru viză pe paginile https://www.etakenya.go.ke/en  sau http://account.ecitizen.go.ke/register.
Nu se emit vize la sosirea în Kenya.

Pentru informații suplimentare cu privire la pașii de urmat în vederea solicitării online a vizei de intrare pe teritoriul Kenyei, accesati Broşura.

Verifica aici condițiile de călătorie în Kenya:
https://mae.ro/travel-conditions/30273

Orar de zbor Qatar Airways recomandat: Bucuresti – Nairobi – Bucuresti
Bucuresti 16:50 Doha 22:30 / Doha 01:45 Nairobi 07:20 – a doua zi
Nairobi 01:30 Doha 06:50 / Doha 08:50 Bucuresti 13:00

Pentru cei ce vor dori sa combine safari in Kenya cu plaja in Zanzibar trebuie sa se bucure pentru ca zborul Qatar Zanzibar – Bucuresti decoleaza seara.
Qatar Airways: Zanzibar 17:35 Doha 23:25 / Doha 02:40 Bucuresti 06:50

*

Dacă vrei sa vezi cum am petrecut noi in Zanzibar, te invitam in povestea noastră de HAKUNA MATATA!
(nici o grijă, nici o problemă!)

Dă click pe link:
Enjoy Zanzibar

Documente de calatorie

Spre Kenya se calatoreste cu pasaportul electronic sau pasaportul simplu valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Nu se accepta pasaportul temporar.

Conditii de inscriere: modalitatea de plata a pachetului este:

Avans de 50% (nereturnabil) din valoarea excursiei in momentul inscrierii. Plata integrala se va efectua cu cel tarziu 30 de zile inainte de data  plecarii.

Conditii de anulare

In cazul in care turistul renunta din vina  sa la pachetul de servicii turistice care face  obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

  1. 50% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu maim ult de 31 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
  2. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente pentru minori

Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte exprimat printr-o  declaratie autentificata la notariat (in romana si engleza). Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa  actul de deces.

Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.

Daca nu va incadrati in niciuna dintre  prevederile de mai sus,  va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera:  www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Informatii practice la destinatie

Schimbul valutar

La birouri de schimb valutar pe aeroportul din Nairobi sau la receptia lodge-urilor. Exista un schimb mai bun pentru bacnote de 50 si 100 USD sau Euro fata de cele de 5, 10 si 20 Euro.

Bacsis

Pentru hamalii din aeroport sau hoteluri un bacsis de 1 Euro/USD este de ajuns. La finalul programului de safari, o regula nescrisa a turismului in Kenya  spune ca trebuie sa oferiti  un bacsis ghidului care a condus masina de safari. Aproximativ 10 USD/zi/persoana este un bacsis normal. La restaurante si baruri taxa de serviciu este adaugata, insa  daca ati fost multumiti puteti  rotunji suma platita.

Cazarea in parcurile nationale

In rezervatiile naturale cazarea se face in hoteluri special amenajate. Acestea nu au aceeasi clasificare ca si hotelurile din orase. Hotelurile sunt denumite lodge-uri si ofera

tot confortul necesar turistilor, fiind construite cu materiale locale si in stil traditional, insa  pastrand facilitatile unui hotel de lux. Fiecare camera are baie proprie, sistem de ventilatie, plasa in jurul  patului pentru a va proteja de tantari. Hotelurile dispun de restaurant, bar,  piscina.

Informatii cazare

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort locale.

Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.

Distributia si tipul camerelor la hoteluri se face de catre receptiile lodge-urilor; detaliile legate de amplasarea, aspectul camerei sau orice cerinta speciala a turistilor se rezolva direct la receptie (in functie de disponibilitati).

Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele  hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.

Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (seif, minibar, internet, etc.);  in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

La plecare, clientii sunt rugati sa respecte cu strictete ora de plecare din hotel catre aeroport si inainte de predarea cheilor la receptia hotelului sa achite toate cheltuielile suplimentare efectuate pe perioada sejurului.

Imbracaminte si accesorii

Imbracamintea casual este recomandata pe durata programului de safari. In parcurile nationale drumurile sunt neasfaltate, exista  mult praf si este cald in timpul zilei. Se recomanda culori neutre, (kaki, crem, bej, maro, cat mai aproape de natural, a se evita albastru, verde, rosu si fuksia – tantarii trag cel ma itare la aceste culori intense), imbracaminte din bumbac, incaltaminte comoda (ghete scurte sau incaltaminte sport), o geaca de ploaie, o geaca subtire de toamna sau un pulover pentru diminetile si serile mai racoroase.

Pentru cina  recomandam o tinuta smart  casual.

Ochelari de soare si lotiune de protectie impotriva razelor solare sunt obligatorii. Palaria de soare o sa fie foarte utila pe durata vacantei in Kenya, insa aceasta poate sa fie cumparata si din Kenya (ca sa ramanem cu un suvenir).

Un binoclu o sa fie de ajutor la urmarirea animalelor si pasarilor din parcurile nationale. Unele masini de safari ofera 1-2 binocluri de imprumut.

Sfaturi medicale

Febra galbena: vaccinul impotriva febrei galbene este recomandat tuturor celor care calatoresc in Kenya. Daca intrati in Kenya  dintr-o tara  unde  sunt inregistrate cazuri de febra galbena (Sudan, Uganda, Zambia, Tanzania) atunci vaccinul este obligatoriu. Este important sa aveti in bagaj alaturi de pasaport si Certificatul International de Vaccinari (cereti acest  certificat doctorului dupa ce veti face vaccinul).

Vaccinurile pentru Hepatita A&B,  difterie, poliomielita, febra tifoida sunt doar optionale, insa  doctorii le recomanda insistent.

Malaria: medicamentele anti-malarie sunt recomandate pentru toti calatorii in Kenya. Exista mai multe  tipuri de medicamente anti-malarie. Cereti sfatul unui  doctor inainte de cumpararea medicamentelor anti-malarie. Tratamentul nu se recomanda femeilor insarcinate, iar pe perioada tratamentului femeile nu pot ramane insarcinate.

Apa nu este potabila in Kenya. Nu beti decat apa imbuteliata si folositi apa imbuteliata chiar si atunci cand va spalati pe dinti.

Va recomandam sa aveti o trusa  medicala cu medicamente impotriva indigestiilor, durerilor de orice fel, spray impotriva tantarilor.

Informatii companii aeriene

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.

In cazul anularii unui zbor operat de o companie aeriana low cost, orice rerutare se va face  doar pe zborurile propria acelei companii, si nu pe zborurile alor companii.

Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni au nevoie  de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul.

Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de a nu permite imbarcarea, respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

ENJOY TOURING nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control Pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand  ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus  la biroul  de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul  de reclamatii existent la terminal.

Nota

In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de agentia de turism ENJOY TOURING sau de partenerul local – operatorul de safari, insa fara a afecta structura de baza a programului.

Hai cu noi!
Let’s enjoy!

A title

Image Box text

Daniela Berbece
Fondator Enjoy Touring
+40741559352
daniela@enjoytouring.ro

Hai cu noi!
Let’s enjoy!

A title

Image Box text

Daniela Berbece
Fondator Enjoy Touring
+40741559352
daniela@enjoytouring.ro